Crew

Albert Kuil

Lees meer »

Arnold Wemmenhove

Lees meer »
Foto van Arnold Wemmenhove

Arnold Wemmenhove

.


Arnout Weuring

Lees meer »
Foto van Arnout Weuring

Arnout Weuring

,


Auke Hoekstra

Lees meer »
Foto van Auke Hoekstra

Auke Hoekstra

.


Bert Meinen

Lees meer »
Foto van Bert Meinen

Bert Meinen

Ik heb van 1979 tot 1992 in “De Kei” gewerkt. In het begin werkte ik alleen op de zaterdag, boven achter de grote bar en de laatste 7 a 8 jaar stond ik boven achter de kleine bar op de vrijdag en zaterdag. Ik vond het erg leuk om de vrijdagavonden mee te maken toen mensen met downsyndroom, geestelijke beperking van “De Roobaard” kwamen voor hun feestje. Wat een geweldig enthousiaste mensen waren dat. Ik heb een geweldige tijd gehad eerst met Jan en Greet daarna met Albert en Patricia.
Ik heb een paar jaar gezworven wat banen betreft, wist niet goed wat ik wilde. Hoogeveen was niet mijn dorp, ben verhuist eerst naar Hilversum, vandaar naar Almere. Ik

Ik ben bij de Knorr in Loosdrecht terecht gekomen als technisch operator, waar ik met veel plezier 19 jaar heb gewerkt. Echter door een reorganisatie kwam ik met 500 collega`s op straat komen te staan. In de tussentijd ben ik getrouwd, 2 schatten van dochters (nu 18 & 21jr) gekregen en weer gescheiden.
Ik heb 4 jaar geleden een hartinfarct gehad en ben gedotterd. Het stelde helemaal niets voor, je bent zo weer de oude.

1½ geleden heb ik besloten om het roer helemaal om te gooien wat werk betreft. Ik werk nu vanuit mijn hart als woonbegeleider in een gezinsvervangend huis voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik doe dit met heel veel plezier en ben op mijn 51ste zelfs aan de opleiding begonnen. Ik moet uiteindelijk toch tot mijn 67ste of misschien wel tot 70 door werken. Inmiddels een hele lieve vriendin gevonden, wat grandioos gaat.

Ik ben na mijn scheiding in 2008 verhuist. Eerst naar Gouda en in 2009 naar de mooiste stad van Zuid – Holland. Namelijk Delft.


Christine Dooijer

Lees meer »
Foto van Christine Dooijer

Christine Dooijer

.


Diane

Lees meer »
Foto van Diane

Diane

Vanaf dat ik 16 was mocht ik stappen in de Kei, samen met mijn zus op de brommer door het spaarbankbos en dan met verwilderd haar aankomen in de Kei. Geweldige tijd, de sfeer was altijd goed, en het voelde daar ook oprecht veilig en fijn als jonge meid. Iets later kreeg ik verkering met Han en op die manier kwam ik ook in de crew van de Kei. Ik stond eerst vooral achter de cocktailbar maar later ook achter de kleine bar boven met uitzicht op de DJ, wat vaak ondanks de afstand met nonverbale communicatie hilarisch was. Ik heb bijzondere vriendschappen ontwikkeld binnen de crew van de Kei, die me altijd dierbaar blijven. Ik ben zelfs ten huwelijk gevraagd in de Kei (de eerste keer dan :)

 

Onvergetelijke avonden en nachten met de knalfeesten van Albert, de beachparty was mijn favoriet, al vonden de meeste mensen de schuimparty ook altijd erg leuk, wij als crew waren daar wat minder enthousiast over ;)
Leuk om te zien hoe afgeladen de Kei nu bij iedere reunie is!

Dinant Hutten

Lees meer »
Foto van Dinant Hutten

Dinant Hutten

Ik heb in de kei achter de bar boven direkt naast de ingang gestaan. Na het schoonmaken gingen we nog even macaroni eten in de eetbar en daarna ging ik met Peter Broekema mee naar huis en dan om 7 uur ons bedje maar eens opzoeken. Ik heb gewerkt in de tijd dat het overging van Jan en Greet naar Albert en Patricia. Ik heb een leuke tijd gehad en veel mensen ontmoet doordat wij veelal op zaterdag werkten, was onze stapavond op zondag naar Pruim in Zevenhuizen en waren we tegen 1 a 2 uur weer thuis. Vanaf woensdag was ik dan weer een beetje bijgetrokken en dan begon het hele feest opnieuw.

 

Ik ben jaren bij mijn vader werkzaam geweest maar doe nu al jaren in,- en verkoop en aansturing van de werkplaats bij een bandenservicebedrijf.


Erwin Oost

Lees meer »
Foto van Erwin Oost

Erwin Oost

Ik werk nu bij snackbar Harry Frank

www.snackbarfrank.nl


Evert Djababoe

Lees meer »
Foto van Evert Djababoe

Evert Djababoe

.


Ferry Johannes

Lees meer »
Foto van Ferry Johannes

Ferry Johannes

Ik heb een geweldige tijd gehad in De Kei samen met Jan Bas achter de bar incl muziek en eten verzorgen!

 

Met Albert en Bas ben ik nog steeds bevriend. Tegenwoordig heb ik een groothandel in Fitness-cardio apparatuur en buitenspeelgoed. Mijn bedrijf heet FM Sportsgroup.

 

www.fmsportsgroup.nl

 

 


Francois Wieringa

Lees meer »
Foto van Francois Wieringa

Francois Wieringa

.


Gerard Kiekebelt

Lees meer »
Foto van Gerard Kiekebelt

Gerard Kiekebelt

.


Glenn Picauly

Lees meer »
Foto van Glenn Picauly

Glenn Picauly

.


Han Hoekstra

Lees meer »
Foto van Han Hoekstra

Han Hoekstra

In 1989 ging ik met Arjan Roelofs mee naar Discotheek De Kei, om daar voor het eerst te gaan stappen. Meteen was ik van de geweldige sfeer die daar hing gecharmeerd. We stapten er vervolgens elke week weer. Het valt me achteraf op, hoe hecht en groot de groep was waar we uiteindelijk feest mee vierden. Iedereen kende elkaar. Vanwege personeelstekort begon ik samen met Glenn Picauly jassen op te hangen. Vanaf dat moment werkte ik elke week in De Kei. Zowel op vrijdag als zaterdag en later ook de zondag. Al vrij snel was er wel eens iemand ziek en mocht ik achter de cocktailbar beneden staan. Dit was voor mij echt geweldig. Gezellig tussen de feestvierende mensen die aan je bar hingen en tegelijkertijd de muziek beneden verzorgen om zo de sfeer nog meer op te zwepen. Regelmatig kreeg ik op mijn donder dat ik de muziek weer eens te hard had staan. Maar ik kon het niet helpen. Ik heb heel lang achter deze bar gestaan. Ik werkte eerst afwisselend met Francois en Lorenzo. Later was het vaste prik de ene week met Mariska en de andere week met Chanita. Toen kwam het moment dat ik me mocht profileren achter de draaitafels boven. Ik werd begeleid door Jan Ballast, die mij de kunst van het draaien en presenteren leerde. Zo heb ik nog een tijdje de muzieksfeer boven mogen bepalen. Natuurlijk kreeg ik weer regelmatig op mijn kop dat ik weer eens te hard draaide met de mededeling dat de oudere gasten elkaar niet meer konden verstaan aan de bar. Sja, dat heb ik nooit echt goed onder de knie gekregen. In de loop der jaren heb ik hier en daar een feest georganiseerd. Ik meen dat ik de eerste heuse housepartij in De Kei heb georganiseerd. Deze waren voor herhaling vatbaar en werden steeds extremer in aankleding en uitvoering. Om de kosten een beetje te drukken heb ik zelf dan ook maar wat acts trachten neer te zetten. Ook de Mister verkiezing was uniek! Roy Rehatta die helaas niet meer onder ons is was toen de winnaar. Maar ook Eric en Ronnie deden stoer mee. Respect jongens!


OP een gegeven moment was in 1995 de koek op en ben ik wat anders gaan doen. De Kei heeft heel veel voor mij betekend. De Kei heeft mij gevormd. Ik denk met veel plezier terug aan die tijd. Het is tijd voor een Reunie. Ik heb de organisatie op me genomen en hoop op een avond, waar ik zoveel mogelijk oude bekenden, zowel gasten als collega’s mag ontmoeten en waar ik een geweldige avond mee mag beleven. Helaas zijn er geen basboxen meer boven in De Kei en daarom wil ik die nog gaan huren. Er moet natuurlijk wel een beetje lawaai zijn die avond. Als vanouds…. tot dan dan!


Jan Ballast

Lees meer »
Foto van Jan Ballast

Jan Ballast

.


JanBas van Aalderen

Lees meer »
Foto van JanBas van Aalderen

JanBas van Aalderen

www.cafesoestdijk.nl


Johan Beekelaar

Lees meer »
Foto van Johan Beekelaar

Johan Beekelaar

Ruim twee jaar met veel plezier gewerkt in de kei. Periode 1986- 1989. Lang
geleden. De meeste tijd voor Jan en Greet Benjamins. En een paar maanden met
Patricia en Albert. 1988 was een jaar wat nog in mijn geheugen staat,
nederland europees kampioen voetbal. Ik heb niet gewerkt die avond, maar man
o man wat was het gezellig. Toffe tijd gehad daar, met leuke klanten en
gezellig collega’s. Op dit moment werk ik als interim manager voornamelijk
bij overheden en ben ik zelfstandig, dit doe ik met veel plezier en de
klantvriendelijkheid leer je in de horeca en probeer ik ook bij gemeenten en
overheden neer te zetten.

www.beekelaar-management.nl


Johan Ruijne

Lees meer »
Foto van Johan Ruijne

Johan Ruijne

.


Johnny Resiona

Lees meer »
Foto van Johnny Resiona

Johnny Resiona

Begonnen met jassen ophangen en glazen halen
Daarna achter de bar gaan staan eerst boven achterin daarna naar beneden eetcounter
Super naar mijn zin gehad zou het zo over doen
Mijn favoriet nummer uit die tijd heb ik niet echt luisterde naar van alles
Ben benieuwd of er nog eens een echte reünie komt van alleen personeel en eigenaren dat lijkt me geweldig


Kryno Bosman

Lees meer »
Foto van Kryno Bosman

Kryno Bosman

Wat ik deed?
Ik was barman. Voornamelijk stond ik achter de kleine bar boven oftewel ‘De
eerste halte boven’. Ik heb ook een aantal keren achter de grote bar boven
gestaan en een aantal keren achter de eerste bar op de begaande grond. Mijn
vaste honk was toch voornamelijk de ‘De eerste halte boven’.

 

Wat ‘De Kei’ voor mij betekende?
Zwoegen, zweten, lachen en genieten. Ik heb ’t ervaren als een heel leuke tijd.

 

Wat ik nu doe?
Ik ben getrouwd met Hedy en ben vader van Tijs, Lisa en Sarah. Ik werk als
operations engineer bij Google.


Larry Jansen

Lees meer »
Foto van Larry Jansen

Larry Jansen

…het was een avond/nacht in 1993 in De Kei… Gezellig tot dat er er een ruzie ontstond. Ik heb toen ingegrepen en heb die persoon via de trap naar beneden gegooid. Mijn broer stond beneden met Albert en Albert vroeg aan mijn broer wie ik was. Mijn broer zei toen “Dat is mijn broertje”. Albert vroeg aan mijn broer of ik in De Kei wilde werken en dat is het verhaal. Ik heb tot en met juni 1995 in De Kei gewerkt en ben daarna bij Carnival Cruise Lines (Amerika) gaan werken…


Lorenzo Gonzalez

Lees meer »
Foto van Lorenzo Gonzalez

Lorenzo Gonzalez

Ik heb gewerkt achter de garderobe van 1990 – 1995 (dacht ik), de Kei was voor mij een verzamelplaats van vrienden, waar we altijd gezelligheid hadden tot in de late uurtjes, ik heb daar heel veel vrienden gemaakt en alhoewel ik niet mijn huidige vrouw, Gisela, in de Kei heb ontmoet, hebben wij daar wel veel gestapt.
Het werken bij de Kei voor mij was erg leuk en we maakten van alles mee, van grote knokpartijen tot een groot feest.
Ik vind het erg jammer dat de huidige generatie niet meer zo’n verzamelplaats heeft, ik heb daar toch geleerd respect te hebben voor bepaalde mensen en wie wie is in Hoogeveen. Tegenwoordig reis ik de wereld rond voor een Zweeds bedrijf en doe internationaal zaken.


Ludo Oost

Lees meer »
Foto van Ludo Oost

Ludo Oost

Ik heb vroeger met Wellun Tsang en later met Erwin Koekoek achter de bar
gestaan.

Voor mij was het leuke Afwisseling na een gewone werkweek. Ik kwam doorvoor
van Hollywood.

Jan Ballast was toen nog mijn zwager dus van het een kwam het ander.

Tegenwoordig ben ik nog steeds marinier dus ja al 25 jaar bij het Korps.


Luuk Dijkstra

Lees meer »
Foto van Luuk Dijkstra

Luuk Dijkstra

.


Marco Hutten †

Lees meer »
Foto van Marco Hutten †

Marco Hutten †

Marco werkte als de ‘snelste’ barkeeper in Discotheek de Kei.
† 10-01-2018


Mariska Penninkhof - Petstra

Lees meer »
Foto van Mariska Penninkhof - Petstra

Mariska Penninkhof - Petstra

Ik ben in 1990 of 1991 begonnen achter de bar in de Kei, samen met mijn vriendin Chanita Koekoek. We hadden een soort van combibaan. Om beurten stonden we met Han Hoekstra achter de cocktailbar. Later ook boven. Wat een super tijd hebben we gehad. Ook op vrijdag was ik vaak te vinden in de Kei. Zo ontzettend gezellig!
Ik ben getrouwd met Marco Petstra en wij hebben een meid van 13 en een jongen van bijna 10.


Mark Jellinghaus

Lees meer »
Foto van Mark Jellinghaus

Mark Jellinghaus

.


Martijn Hoekstra

Lees meer »
Foto van Martijn Hoekstra

Martijn Hoekstra

.


Martin Dijkstra

Lees meer »
Foto van Martin Dijkstra

Martin Dijkstra

Ik werk o.a. aan het project Zwolle Spoor, een zeer omvangrijk en complex project op station Zwolle waarbij Imtech Infra & Traffic (mijn werkgever) intensief samenwerkt met diverse disciplines zoals spoor en bovenleiding, civiel, infra en installaties. Als Hoofd Uitvoerder Rail coördineer ik diverse processen binnen ons team, zoals planning, werkvoorbereiding, seinwezen, energievoorziening en kabels & leidingen.

In ons team werken 5 mensen, het totale projectteam bestaat uit ruim 40 mensen. Zo’n complex project vraagt om veel afstemming en communicatie! De functie is uitdagend en vraagt sturende en coachende capaciteiten. Mijn kennis van railinfra, contract- en projectmanagement komt hierbij uitstekend van pas. Het bevalt mij uitstekend!”

De overige projecten waarbij ik aan werk zijn o.a.: Hanze Lijn, Rijn Gouwe en Utrecht CS.


Martin Djababoe

Lees meer »
Foto van Martin Djababoe

Martin Djababoe

Ik werkte van ’87 t/m 91 en heb dus zowel Jan als Albert mee gemaakt als eigenaar van De Kei. Via mijn broer Evert die daar als portier werkte ben ik daar terecht gekomen en ben ik begonnen bij de garderobe. De Kei was voor mij “the place to be” in Hoogeveen en heb er super tijden mee gemaakt met mijn homeboys.

Eind jaren 80 was de tijd van de swingbeat… Tony Scott, Bobby Brown en Heavy D. Een tijd waar ik mijn dancing moves heb geleerd in De Kei en mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben…

Choreograaf van mijn eigen Dance Centre Xtraordinary. Aaaaah wat mis ik die tijd!


Michel Thijssen

Lees meer »
Foto van Michel Thijssen

Michel Thijssen

Als DJ heb ik gedraaid in De Kei in de jaren 90.

Opvallend aan die tijd en opvallend aan de Kei was de muziekkennis van het publiek. Het was de tijd van New Jack Swing, R&B en rap. Dat maakte die tijd voor mij bijzonder. Naast de lucht van kretek sigaretten en schraal Corona Bier was de muziek speciaal. Ik heb er met veel plezier gewerkt. Daarna heb ik nog in verschillende clubs en discotheken gedraaid.

Ik ben op het hoogtepunt gestopt en me geconcentreerd op mijn eigen bedrijf The Candyshop. Naast mijn werk bij Radio 538 destijds. Mijn werkzaamheden nu zijn het maken van radio en TV commercials, bedrijffilms en online video.

Ik zie enorm uit naar de reunie en het lijkt me super de mensen uit die tijd weer te ontmoeten.

www.the-candyshop.nl


Mike Oelen

Lees meer »
Foto van Mike Oelen

Mike Oelen

Ik ging tussen ’93 en ’95 met mijn vrienden wekelijks op stap in de Kei. Maar al snel stond ik regelmatig naast de DJ om wat met de lichtshow te ‘klooien’. Na een paar maanden werd ik door Albert gevraagd of ik keertje achter de bar wilde werken. Vanaf dat moment t/m ’98 heb ik wekelijks achter de bar gestaan, en glazen gehaald. Totdat Albert een discotheek opende in Harkstede toen ben ik daar gaan werken en wonen. Dat heb ik ook nog eens 8 jaren volgehouden. Maar ik heb toch wel de allermooiste tijd in de Kei meegemaakt. Het publiek en de collega’s het waren echt een hele gezellige hechte groep mensen.


Ik ben na mijn horecatijd in de olie en gas industrie gaan werken, en ben sinds enkele jaren zelfstandig ondernemer. ik voer gestuurde uit boringen naar olie, gas en geothermie op dieptes tussen 1500m en 6500m. Dit doe ik door heel Europa en even daarbuiten.


Nico Resiona

Lees meer »
Foto van Nico Resiona

Nico Resiona

Als ik goed in mijn geheugen graaf ben ik eind jaren 80 bij De Kei gaan werken achter de jassen. Niet elke week, maar meestal wanneer ik er zin in had. Het was echt een leuke tijd daar, vooral ook omdat al mijn vrienden er ook gingen stappen. Veel mensen leren kennen en jammer genoeg zijn er al een paar niet meer onder ons. De Kei stond in de rest van Nederland bekend als de tent waar die dansers uit Hoogeveen zaten. Dus veel dance crew’s wisten een weg te vinden naar De Kei in de jaren ’90. Jammer genoeg is dat verleden tijd… maar wie weet komt er nog wel een reunie!!!


Patricia Kuil

Lees meer »
Foto van Patricia Kuil

Patricia Kuil

www.restariazuid.nl


Patrick Erdsieck

Lees meer »
Foto van Patrick Erdsieck

Patrick Erdsieck

.


Randy Picauly

Lees meer »
Foto van Randy Picauly

Randy Picauly

Toen ik een jaar of 18 was heb ik in “De Kei” gewerkt. Ik werkte achter de garderobe met voornamelijk Lorenzo of Peter en soms alleen. Het was een periode na de hiphop/swingbeat tijd die daarvoor had geregeerd.

Hiphop had plaats gemaakt voor het opkomende Grunge. Headbangen was weer terug en Pogo(tegenwoordig moshen) had voet aan de grond gekregen. Alternative was in.
Als garderobe personeel kreeg je dus van alles langs de toonbank. Van hiphoppers tot headbangers en van skaters tot haters. Multicultureel kun je wel zeggen. Daar ging de Kei ook over denk ik.


Een smeltkroes van jongeren in variërende leeftijd en afkomst. In de tijd dat ik daar heb gewerkt en ben uitgegaan heb ik veel mensen leren kennen die ik tegenwoordig nog steeds vrienden kan noemen.


Als ik werkte was ik ook een beetje uit want ik was immers omringd door kennissen en vrienden als collega’s en stappers. Het sleutelwoord is hier gezelligheid. Ook al was het soms druk.


Er was altijd wel ruimte voor een geintje. Met Evert of Auke die verveeld bij de deur stonden ofzo…J
Er werd in die tijd veel georganiseerd door HdB produktions wat natuurlijk veel mensen aantrok..schoolfeesten,kerstfeesten noem maar op er was altijd wel een onderwerp waarop in werd gehaakt.


Op die leeftijd had ik het niet beter kunnen wensen.


Thanx Albert en Patricia


Rob Elfrink

Lees meer »
Foto van Rob Elfrink

Rob Elfrink

.


Roel de Jonge

Lees meer »
Foto van Roel de Jonge

Roel de Jonge

.


Rolf Schraa

Lees meer »
Foto van Rolf Schraa

Rolf Schraa

.


Stefanus Djababoe

Lees meer »
Foto van Stefanus Djababoe

Stefanus Djababoe

.


Thera Van Der Spek

Lees meer »
Foto van Thera Van Der Spek

Thera Van Der Spek

.


Tom Drent

Lees meer »
Foto van Tom Drent

Tom Drent

.


Wellun Tsang

Lees meer »
Foto van Wellun Tsang

Wellun Tsang

www.tsang.ch


Wilco Jansen

Lees meer »
Foto van Wilco Jansen

Wilco Jansen

.


Willy Mulder

Lees meer »
Foto van Willy Mulder

Willy Mulder

Ik heb van begin 1984 tot eind 1988 gewerkt in de bovenbar van De Kei. De kleine bar was “mijn” bar. Daarvoor stond Mike erachter en zijn vriendin achter de kassa bij en met Greet. Vond het ereg leuk achter de bar. Vaak dezelfde leuke mensen aan de bar en je kende op een gegeven moment precies wie wat wou. Een hand omhoog van … en je wist. 3 bier, 1 witte wijn en 1 cola. Na de schoonmaak gezamelijk aan de openhaard met wat te eten en een drankje en gezellig nakletsen. 2 Collega’s met de naam Roel. De ene was bedrijfsleider en de andere Roel studeerde wiskunde in Groningen. Roelinde ? was het meisje achter de bar. Lang donker haar. Evert ??? was de portier en daarvoor iemand die later de “drankwinkel” in Hoogeveen had, een cafe. Ik kijk met heel veel plezier terug op die tijd en heb het er nog wel eens over mocht het zo ter sprake komen. Veel namen zijn me ontschoten maar gezichten kan ik me wel voor de geest halen. Helaas kan ik niet op de reunie komen. Ik hoorde vanmiddag pas dat er een reünie zou zijn. Jammer. Ik had er graag bij willen zijn. Wens jullie dan ook heel veel plezier samen en hopelijk tot een volgende reünie.


  • Nieuwsbrief

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Discotheek De Kei-herinneringen

    Heb je nog leuke herinneringen aan je tijd in De Kei? Bekijk en deel hier de herinneringen